Projektni ured BIM Concept odlikuje inovativan koncept projektiranja. Nastao je kao želja za pružanjem veće kvalitete usluga na domaćem i međunarodnom tržištu, a kao što i sam naziv kaže, bavi se implementacijom BIM tehnologije u projektiranju. Najvažniji „partner“ u pružanju inovativne usluge prema najvišim standardima moderne gradnje upravo je BIM tehnologija (Building Information Modeling) koju smo prepoznali kao najbolje okružje za postizanje optimalnih, ekonomičnih i originalnih rješenja.

Arhitekti i inženjeri suvremenim pristupom koristeći BIM tehnologiju izrađuju sve vrste projekata za svaki tip građevine. Izrađujemo idejne projekte u kojima kroz varijantna rješenja pronalazimo najbolja funkcionalna, estetska i konceptualna rješenja koja će zadovoljiti sve potrebe klijenta. S visokom posvećenosti balansu prirode i tehnologije dolazimo do najboljih održivih i ‘zelenih’ rješenja za gradnju. Na temelju vizije iz idejnog projekta razrađujemo potpuna rješenja u glavnom projektu suradnjom stručnjaka iz područja arhitekture, statike, strojarstva i elektrotehnike.

Naš ured trenutno broji deset inženjera u odjelu građevinarstvo i šest arhitekata/arhitektonskih crtača u odjelu arhitekture. Od samoga osnutka bilježimo brz razvoj te uz starije i iskusnije kolege s dugogodišnjim iskustvom, s entuzijazmom pružamo priliku i mlađima koji na početku poslovne karijeru odabiru primjenjivati BIM tehnologiju. U radnom okruženju BIM Concepta stvaramo stručnjake nove generacije spremne odgovoriti na najnovije tehnološke zahtjeve u arhitekturi i projektiranju te u skladu s time kontinuirano pratimo novitete i potičemo profesionalno usavršavanje svih djelatnika i prilagođavanje tržištu.

Kao preduvjet za pružanje kvalitetne usluge klijentima te našim dragocjenim partnerima, zadane projekte izrađujemo stručno, efikasno, brzo i u skladu s najnovijim zahtjevima u građevinarstvu te nudimo inovativna rješenja kojima pridonosimo gospodarstvu, društvu i okolišu. Trenutno brojimo preko 250 završenih projekata, svaki od njih za nas je novi izazov kojem se maksimalno timski posvetimo, a kao nagrada iza nas svakim danom ostaju zadovoljni klijenti i partneri te projekti kojima se možemo pohvaliti.

 

Projektiranje

Za sve vrste objekata, od obiteljskih do stambenih i poslovnih kompleksa te javnih objekata pružamo cjelokupnu uslugu projektiranja koja se sastoji od niza aktivnosti (planiranje, skice, elaborati, idejni, glavni i izvedbeni projekt) kako bi ishodovali zakonski propisanu dokumentaciju.

Konzulting i nadzor

Postavljanje standarda projektiranja te poticanje na inoviranje i inkorporiranje naprednih znanja u građevinske projekte naše su vrijednosti kojima pomažemo učinkovitost projekata. Pružamo uvid u opcije varijantnih tehničkih rješenja uključujući sve aspekte, uvjete, želje investitora i poštujući uloge svih sudionika u procesu.

Izvođenje

Naša sestrinska tvrtka DOMinvest nadopunjuje naše usluge izvedbom građevina te zajednički nudimo uslugu od projekta do objekta. Za investitora to znači transparentan proces u kojem ima stalnog i pouzdanog partnera za vođenje cijelog projekta od nacrta s inicijalnog sastanka do ishođenja uporabne dozvole.

VIZIJA

Projektni ured BIM Concept eminentan je ured koji svojim znanjem, iskustvom i tehnologijom može pružiti usluge projektiranja na najzahtjevnijim i tehnološki najnaprednijim građevinskim zahvatima.

Misija

Misija našeg projektnog ureda jest ostvarenje kvalitetne suradnje između arhitekata, konstruktera i izvođača te u svakom projektu ponuditi optimalna, ekonomična i originalna rješenja kojima pridonosimo gospodarstvu, društvu i okolišu.

Strategija

Postavljamo standarde projektiranja, inspiriramo i potičemo naše klijente, partnere i stručnjake da inoviraju i inkorporiraju napredna znanja u građevinske projekte. Potičemo stalno učenje s ciljem jačanja pozitivnih promjena, kao i izvrsnosti stručnjaka u svijetu građevine.